söndag 17 maj 2015

Raspberry blondies


Ingredienser;
330 g vit choklad
160 g smör
3 3/4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk salt
3 ägg
1 dl socker
70 g vita chokladknappar eller grovhackad vit choklad
30 st färska hallon

Gör så här;
Sätt ugnen på 165 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en djup plåt/form 30*21 cm.
Hacka den vita chokladen och smält den och smöret försiktigt i ett vattenbad.
Blanda mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke. 
Vispa äggen fluffigt i en annan bunke, tillsätt socker och vispa igen. Rör sedan ner choklad- och smörblandningen. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och blanda noga.
Fördela smeten jämnt i plåten/formen, strö över de vita chokladknapparna och hallonen och grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Kakan ska endast få lite lätt färg. Låt kakan svalna helt och skär den sedan i bitar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar