LCHF - chokladbollar
Ingredienser:
100 g smör
150 g hasselnötter (grovt malda)
150 g kokos (+50 g till garnering)
1/2 tsk vaniljpulver
50 g 70% choklad
2 msk vispgrädde
1,5 msk kallt starkt kaffe
Gör så här:
Blanda malda hasselnötter, kokos, vaniljpulver och smör i en bunke.
Smält chokladen och blanda den med vispgrädde och det kalla kaffet till en jämn smet.
Förbered ett fat med kokos att rulla de färdiga bollarna i.
Häll över chokladsmeten i bunken och blanda ihop alltsammans till en jämn smet med händerna. Smeten är väldigt kladdig men det går att göra bollar av den ändå. Gör bollar och rulla dem i kokos.
Lägg de färdiga bollarna i en förvaringslåda och ställ i kylen några timmar innan det är dags för servering.
Serveras lämpligen direkt från kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar