söndag 5 februari 2012

LCHF - semlor




LCHF - semlor
Ingredienser:
3 ägg
50 g smält smör
1 dl vispgrädde
2 dl malen mandel
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
(1 tsk kardememumma)

Gör så här för 6 stycken semlor:
Blanda ägg, grädde och smält smör. Blanda mandelmjölet med fiberhusk, bakpulver och kardemmumma om man gillar det. Rör ner de torra ingredienserna i äggblandningen och låt den stå 10-15 minuter så att blandningen sväller och blir ganska fast.
Klicka ut smeten i 6 stora muffinsformar och grädda i 175 grader 20-25 minuter.


Mandelmassa:
100 g mald mandel
1 äggvita
1-2 msk sukrin
1-2 msk vispgrädde

Gör mandelmassan så här:
Blanda mandelmjöl, äggvita, sukrin och vispgrädde till lagom konsistens. Tag mer vispgrädde om mandelmassan blir för torr.

Skär av toppen på semlorna och gröp ur en grop i nederdelen som du fyller med mandelmassa. Spritsa på så mycket vispad grädde som du vill ha och lägg på locket. Om man vill kan man pudra över lite sukrin-florsocker på toppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar