Ingredienser:
Rabarberpaj;
5 rabarberstänger
2 msk potatismjöl
0,5 dl sukrin
175g smör
2 dl mandelmjöl
2 dl havregryn
1 dl sukrin
100g solrosfrön
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
Vaniljvisp;
4 dl vispgrädde
2 äggulor
2 tsk vaniljpulver
1 msk honung
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och skär rabarbern i mindre bitar. Blanda rabarber med potatismjöl och 0,5 dl sukrin.
Smält smöret och blanda ner mandelmjöl, havregryn, solrosfrön, sukrin, bakpulver och vaniljpulver i kastrullen.
Tryck ut hälften av smeten i en form med avtagbar kant. Lägg i rabarber och fördela resten av smeten ovanpå. Strö över lite solrosfrön. Grädda ca 30 min i ugnen.
Medan pajen är i ugnen gör du vaniljvispen. Vispa grädden fluffig och vänd försiktigt i äggulor, vaniljpulver och honung och rör runt.
När pajen har svalnat toppa den med vaniljkesella och färska jordgubbar och servera med vaniljvisp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar