tisdag 13 december 2011

Pepparkakor



Pepparkaksdeg

Ingredienser:
1 3/4 dl sirap
1 3/4 dl grädde
3 dl socker
150 g smör
2 tsk mald ingefära
2 tsk malda nejlikor
2 tsk bikarbonat
9 1/2 dl mjöl

Gör så här:
Blanda mjöl och bikarbonat i en bunke. Smält sirap, grädde, socker, smör. ingefära och nejlikor i en kastrull och häll över mjölblandningen. 
Degen är jätte lös. Gör degen dagen före pepparkaksbaket, degen stelnar. 
Grädda pepparkakorna i 175 grader ca 8 minuter.



Degen fungerar utmärkt att baka ett pepparkakshus av också... Detta är Moas mästerverk för i år. 


2 kommentarer:

  1. Gott och fint ser det ut! Har inte tjuvsmakat pepparkaksdeg i år. Måste göra lite av ditt recept så jag får göra det :-)
    /Jenny

    SvaraRadera
  2. Mums jag har inte fått någon deg i år): ledsen över det o du som vet att jag ÄLSKAR pepparkaksdeg!!!!!!

    SvaraRadera