Saffransskorpor
Ingredienser:
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1 1/2 dl socker
5 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl hel mandel
Råsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffran i en kastrull, häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med hel mandel och vänd ner i bunken. Blanda ihop till en deg, forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
Grädda dem i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar