tisdag 19 juni 2012

Chokladtårta med tryffel


Ingredienser
Chokladtårta:
150 g smör
3 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Tryffel:
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad


Gör så här:
Sätt ugenen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska vara lite lös i mitten.
Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta av från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme. Bred den över kakan. Låt stå kallt minst 1 timme före servering.

3 kommentarer:

  1. Grymt gott, fast allt du gör är gott! Jenny HG

    SvaraRadera
  2. Lite mer info nästa gång annars var det väldigt bra. T.e.x hur många portioner det räcker till och 2 msk smör? //Lisa 10 år

    SvaraRadera
    Svar
    1. 2 msk smör motsvarar ungefär 30 g smör. Angående hur många portioner det räcker till, så skulle jag säga 8-10 port. den är ganska mäktig så det kan räcka till fler.
      Lycka till!

      Radera