tisdag 19 juni 2012
Chokladtårta med tryffel
Ingredienser
Chokladtårta:
150 g smör
3 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Tryffel:
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad
Gör så här:
Sätt ugenen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska vara lite lös i mitten.
Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta av från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme. Bred den över kakan. Låt stå kallt minst 1 timme före servering.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Grymt gott, fast allt du gör är gott! Jenny HG
SvaraRaderaLite mer info nästa gång annars var det väldigt bra. T.e.x hur många portioner det räcker till och 2 msk smör? //Lisa 10 år
SvaraRadera2 msk smör motsvarar ungefär 30 g smör. Angående hur många portioner det räcker till, så skulle jag säga 8-10 port. den är ganska mäktig så det kan räcka till fler.
RaderaLycka till!