torsdag 7 juni 2012

Mörk och vit chokladmousse



Ingredienser
Mörk chokladmousse:
200 g mörk choklad, 70%
4 st ägg
2 msk honung

Vit chokladmousse:
200 vit choklad
2 dl visprädde
2 dl turkisk yoghurt

Hallon till garnering

Gör så här:
Smält den mörka chokladen i vattenbad, separera gulorna och rör ner dem och honungen i den smälta chokladen. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem i chokladsmeten.
Smält den vita chokladen i vattenbad, låt svalna lite, rör ner yoghurten och den vispade grädden.
Tag fram dessertglas/cocktailglas och fyll först med mörk chokladmousse och sen med vit chokladmousse, varva och avsluta med den vita moussen.
Ställ i kylen minst 2 timmar. Servera med hallon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar