Ingredienser;
220 g smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl socker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 g mjölkchoklad med Daim-smak
Gör så här;
Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en plåt med bakplåtspapper på.
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta sedan in sirapen.
Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandningen. Arbeta ihop en smidig deg. Till sist arbetar man in den hackade chokladen.
Dela degen i två och rulla ut till längder som läggs på plåten. Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
Skär längderna i snittar medan de är fortfarande är varma och låt de sedan svalna helt på ett galler.
Vill man ha tunnare/hårdare snittar så delar man degen på tre längder.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar