söndag 9 oktober 2011

En riktig höjdare



Pannacotta med lakritskola

Pannacotta:
2 1/4 gelatinblad
3 dl grädde
3 msk socker
110 g vit choklad

Lakritskola:
3 dl grädde
3 dl socker
1 dl sirap
1 msk kakao
0,75 dl turkisk peppar

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 min. Koka upp grädden och sockret, lägg därefter i de urkramade gelatinbladen. Rör om så de smälter snabbt. Häll den heta gräddblandningen över den finhackade vita chokladen. Häll upp i små glas.

Krossa turkisk peppar. Blanda grädde, socker, sirap, kakao och de krossade karamellerna i en tjockbottnad vid kastrull. Låt koka upp under omrörning. Koka därefter kolan kraftigt utan lock tills termometern visar 114 grader (120 grader om du ska göra vanlig kola av den) När kolan svalnat hälls den över pannacottan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar