onsdag 19 oktober 2011

Fiskgryta




Fiskgryta

Ingredienser:
1 fpk Keldas Fisk- och skaldjurssoppa
3 portionsbitar med Lax
400 g Räkor
4-5 Potatisar
2-3 Morötter
1 Grönsaksbuljongtärning

Gör så här:
Skala morötter och skär dem i skivor. Lägg i en kastrull och häll på vatten så att det precis täcker morötterna. Koka i 5 minuter.
Skala potatisen och skär i småbitar. Häll i potatisen i kastrullen och tillsätt buljongtärningen. Om det behövs, häll på lite mer vatten så att det precis täcker morötterna och potatisen. Koka i 5 minuter.
Häll i fisk- och skaldjurssoppan i kastrullen och låt det koka i 5 minuter.
Skär laxen i småbitar och lägg i kastrullen. Koka i 5 minuter.
Ta bort kastrullen från värmen. Tillsätt räkorna och servera!

Ikväll lyxade vi till middagen lite med att servera nybakad scones till fiskgrytan.


Scones

Ingredienser:
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
salt
30 g smör
1 dl mjölk

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smöret och finfördela det i mjölblandningen. Tillsätt mjölken och knåda ihop degen. Tryck ut degen till en rund kaka på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 250 grader i ca 10-12 minuter.

2 kommentarer:

  1. Nu har vi ätit fiskgrytan. Det var gott! Mättande som tusan. / Lollo

    SvaraRadera
  2. Fast det var inte så bra med laktos märkte jag nu. Dumt! Det var så gott. Har inte hittat färdiga skaldjurssåser utan laktos (även utan gluten. Kanske någon annan som hittat det? / Lollo

    SvaraRadera